Taalkeuze:
Netherlands English 
Informatie
  • F.A.Q.

    De 15 meest gestelde vragen over de SC2
  • Sporten

    Voor welke sporten is de Smartcap geschikt?
  • Nieuws

    Bekijk het laatste nieuws

Nieuws

Over Smartcap

Smartcap tips

Materiaal

De SC2 is opgebouwd uit vijf lagen. De middelste (harde) laag, zorgt voor de bescherming. De andere lagen dragen bij aan het comfort. Het harde materiaal heeft de eigenschap dat het flexibel is en een dempende werking heeft. De binnenlaag is gemaakt van Lycra en de buitenlaag van de SC2 is van slijtvast polyester. De binnenste schuimlaag zorgt mede dankzij de noppenconstructie voor het comfort, vochtabsorptie en de “air flow”.

Opvouwbaar

De scharnierpunten van de SC2 maken het mogelijk de cap op te vouwen tot een pakketje van 12x12x14 cm. Hierdoor kan de cap eenvoudig meegenomen worden.
Afneembare oorstukken
In de doos vindt u 2 losse oorstukken, die u kunt monteren als het kouder wordt. Als u de elastische band voorbij de onderkant schuift, verdwijnt de spanning op de band. Vervolgens schuift u de oorstukken over de gespen aan beide kanten van de band (denk aan links en rechts ) en daarna brengt u de band weer op zijn oorspronkelijke plaats.

Onderhoud

Het is mogelijk om de SC2 te wassen in de wasmachine., op maximaal 30 graden. De cap kan niet in de droogtrommel.

Ondermuts

Door de verstelbare straps aan de SC2 kunt u de pasvorm desgewenst aanpassen aan uw hoofd voor een perfecte pasvorm. Tevens maken deze straps het mogelijk een ondermuts onder de cap te dragen. Wij adviseren personen die weinig of geen haar hebben een dunne muts te dragen onder de SC2 voor extra comfort.

Pasvorm

Omdat geen enkel hoofd hetzelfde is, is het belangrijk om de SC2 zoveel mogelijk aan te kunnen passen aan de grootte en de vorm van het hoofd. Het is mogelijk om de delen van de cap met een fohn te verwarmen, maar dit is wel een nauwkeurig werkje.
De föhn op ca 15 centimeter afstand houden van de cap en deze verwarmen door de fohn niet op een plaats te houden, maar verspreid te verwarmen. Voorzichtig verwarmen zodat het materiaal nog aangeraakt kan worden en daarna de cap in de juiste vorm brengen en laten afkoelen. Deze behandeling zonodig herhalen. N.B. Als u niet gewend bent met een fohn te werken deze behandeling door een deskundige laten uitvoeren.

Veiligheid

Uit tests - o.a. bij de TUV in Keulen - is gebleken dat de SC2 een aardige klap kan opvangen. Omdat er geen normen zijn voor hoofdbescherming bij het schaatsen is het niet mogelijk de SC2 hier aan te toetsen. De SC2 wordt inmiddels ook gebruikt bij bijvoorbeeld watersporten, skiën, fietsen en waveboarden, maar voldoet niet aan de normen die hiervoor zijn vastgesteld. Smartcap aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het dragen van een Smartcap tijdens het schaatsen of het beoefen van welke sport dan ook.
Winkelwagen
Geen artikelen

Webshop