Taalkeuze:
Netherlands English 
Informatie
  • F.A.Q.

    De 15 meest gestelde vragen over de SC2
  • Sporten

    Voor welke sporten is de Smartcap geschikt?
  • Nieuws

    Bekijk het laatste nieuws

Nieuws

Over Smartcap

1e Zege voor Marathonploeg De Goudse-Smartcap
24/11/2011

 Artikel overgenomen van schaatsen.nl

 


Smets als duveltje uit doosje


schaatsen.nl Door Eric Korver, 19-11-2011 19:53


HAARLEM – Als een duveltje uit een doosje schoot Thijs Smets over de streep. Vlak voor de finish gooide hij er nog één keer alles uit en verraste zo de Belg Wannes van Praet, die dacht de winst al binnen te hebben. Leander van der Geest maakte in Haarlem het podium vol bij de zesde wedstrijd voor de Eerste Divisie in de KPN Marathon Cup. 


Het was loodzwaar voor de mannen van de Eerste Divisie op het ijs van de ijsbaan Kennemerland. Een slijtageslag, waarin uiteindelijk dertien mannen de hoofdrol voor zich opeisten. Zij slaagden erin een ronde voorsprong te nemen, en dat bleek de beslissende slag in de race over honderd ronden.


In de laatste vijf omlopen mocht het dertiental onderling strijden om de overwinning. Of eigenlijk een twaalftal, want Eric Bisschops gaf al snel de pijp aan Maarten en reed freewheelend naar de streep. Zijn medevluchters lieten het vervolgens aankomen op de laatste meters. De snelle Belg Van Praet leek daarin de beste papieren te hebben, maar op het allerlaatste moment zag hij nog een been van Thijs Smets voorbijkomen. De vreugdekreet van de man uit Vlaardingen sneed door de koude Haarlemse nacht.


Succes


Het was voor Smets niet zijn eerste overwinning. Vorig seizoen was hij ook al eens de sterkste, in Hoorn die keer. Het was wel zijn eerste zege voor De Goudse, de ploeg die hem uiteindelijk vanwege dat succes in Hoorn inlijfde.


De mannen van het klassement misten massaal de slag. Niels Mesu wierp zich op als beste van de rest, op plaats veertien. Ruurd Dijkstra en rivaal Sjaak Schipper pikten een paar plaatsjes lager ook nog wat punten mee voor het klassement. Daarin nam Dijkstra wel wat meer voorsprong op Schipper. "Da’s ook het enige goede van deze avond", verzuchtte Dijkstra. "Verder was het toch vooral heel erg zwaar."


 

Winkelwagen
Geen artikelen

Webshop