Taalkeuze:
Netherlands English 
Informatie
  • F.A.Q.

    De 15 meest gestelde vragen over de SC2
  • Sporten

    Voor welke sporten is de Smartcap geschikt?
  • Nieuws

    Bekijk het laatste nieuws

Nieuws

Over Smartcap

Blij dat ik een helm op had en ik voelde hem eigenlijk niet eens
14/10/2011
A.s. zaterdag op de Jaap Edenbaan gaat er voor het eerste een complete Marathonploeg bij de mannen van start met een schaatshelm als hoofdbeschermer. In het verleden is er incidenteel ook wel een helm gedragen door bijvoorbeeld marahonschaatser Frank Verheyen, maar hij was en bleef hiermee wel een uitzondering. De Marathonploeg van de Goudse Verzekeringen kiest dit seizoen bewust voor het dragen van een helm.

Ploegleider Glenn Wassenbergh vond het merkwaardig, dat er zo nonchalant in het Marathonpeloton met het risico van hoofdletsel werd om gegaan, terwijl er toch zeer regelmatig valpartijen plaatsvonden met soms een langdurige nasleep.

Wat ook wel meespeelde was het gegeven, dat er geen echte schaatshelm op de markt was, die voor de marathonschaatsers acceptabel was. Fiets- en skihelmen vielen sowieso al af en een shorttrack hem was ook niet ideaal en verre van aërodynamisch en niet acceptabel qua uitstraling.

Toen het bedrijf Smartcap zich in het voorjaar meldde hoefde Wassenbergh niet lang na te denken. Natuurlijk kwam het hem goed uit dat hij er weer een belangrijke co-sponsor bij had, maar het was hem vooral te doen om het innovatieve product dat wel geschikt was voor het schaatsen en bij het recreatie-schaatsen op de ijsbaan steeds vaker werd gesignaleerd. Hij wist zijn schaatsers ervan te overtuigen dat deze helm beslist de moeite was om uit te proberen en daar is de afgelopen weken ook goed gebruik van gemaakt.

Deze tests pakten goed uit en daarom rijden de 4 schaatsers van het 1e Divisieteam van de Goudse-Smartcap komend seizoen al hun wedstrijden en trainingen met een helm, die speciaal voor het schaatsen is ontwikkeld. De helm weegt slechts 300 gram, is 13 millimeter dik, is flexibel, verstelbaar, vervormbaar en kan ook nog eens worden opgevouwen. Door een combinatie van harde en zachte materialen lopen collega-schaaters niet het risico dat zij geblesseerd raken bij een botsing. 

Volgens Wassenbergh kan dit innovatieve product wel eens voor een belangrijke doorbraak gaan zorgen. Het geeft hem in ieder geval een rustig gevoel dat zijn team weinig meer kan gebeuren wat hoofdletsel betreft. Een van zijn schaatsers, Thijs Smets uit Vlaardingen, kon afgelopen zaterdag de helm al testen bij de wedstrijd in Deventer. Hij kwam ongelukkig ten val en moest de wedstrijd staken. “Blij dat ik een helm op had en ik voelde hem eigenlijk niet eens” waren zijn 1e woorden na afloop.

 

Voor meer informatie

Glenn Wassenbergh - glenn@nederlandschaatst..nl

Martien Pater - martien@smartcap.nl
Winkelwagen
Geen artikelen

Webshop