Taalkeuze:
Netherlands English 
Informatie
  • F.A.Q.

    De 15 meest gestelde vragen over de SC2
  • Sporten

    Voor welke sporten is de Smartcap geschikt?
  • Nieuws

    Bekijk het laatste nieuws

Nieuws

Over Smartcap

Fietshelm wordt afgeraden bij het schaatsen
14/01/2011
Hoewel het aantal schaatsers met hoofdbescherming nog maar een klein deel van het schaatspubliek uitmaakt, is er zeker sprake van een toename.

Naast de Smartcap wordt ook soms een fietshelm als hoofdbescherming gesignaleerd. Op zich een logische gedachte omdat veel schaatsers ’s zomers ook op de racefiets zitten en de helm ligt toch in de kast…. Aan het dragen van een fietshelm tijdens het schaatsen kleeft echter een aantal bezwaren.

Een ervan zijn de grote kieren, die voor een koude luchtstroom zorgen. Dit lijkt vrij eenvoudig op te lossen door er een muts of iets dergelijks onder te dragen, maar dan komt de helm steeds meer boven op het hoofd te zitten.

Het belangrijkste bezwaar is de uitstekende punt aan de achterkant van de helm. Voor het fietsen aërodynamisch, maar voor het schaatsen risico verhogend. Een groot deel van de schaatsongevallen vindt plaats uit stilstand. De uitstekende punt aan de achterkant verhoogt het risico van nekletsel aanzienlijk

Op de site www.voorkomblesures.nl staat daarom niet voor niets dat het dragen van een fietshelm tijdens het schaatsen wordt afgeraden vanwege de uitstekende punt.
Winkelwagen
Geen artikelen

Webshop