Taalkeuze:
Netherlands English 
Informatie
  • F.A.Q.

    De 15 meest gestelde vragen over de SC2
  • Sporten

    Voor welke sporten is de Smartcap geschikt?
  • Nieuws

    Bekijk het laatste nieuws

Nieuws

Over Smartcap

Rien de Roon houdt woord : veiligheid gaat boven ijdelheid
27/10/2010

Tijdens de presentatie van Smartcap - december vorig jaar op de Jaap Edenbaan - werd de nieuwe SC2 overhandigd aan de bekende oud-marathonschaatser Rien de Roon. Rien was een aantal weken daarvoor ongelukkig op zijn achterhoofd terecht gekomen tijdens het geven van clinic op de ijsbaan in Amsterdam.


Op een vraag  van een journalist of hij de nieuwe Smartcap echt zou gaan dragen, hield de Roon zich een beetje op de vlakte. Zijn antwoord was dat dat bij natuurijs zeker het geval zou zijn.

Bij het begin van een toertocht wees een van zijn mede-schaatsers hem erop dat hij toch geen helm ophad. Dat klopt zei de Roon - gevat als  hij is - maar wel een speciale schaatshelm, de Smartcap. Een aantal weken geleden gooide De Roon alle schroom van zich af. Hij schaatst nu standaard met de Smartcap schaatshelm, zowel op natuurijs als op de kunstijsbaan. Toen een schaatsvriend van hem dit zag, kon hij niet langer achter blijven en stapte hij meteen naar binnen bij de winkel van Azzuri om ook een Smartcap aan te schaffen.

Volgens de Roon, die wij op zaterdagavond in Amsterdam spraken bij de opening van het marathonseizoen, was dit voor hem een hele stap omdat hij nogal ijdel is volgens de Roon, maar Rien een beetje kennende is hij ook nogal op uiterlijk gesteld. Dus als Rien de Roon er mee gaat rijden, moet dit voor de rest van schaatsend Nederland geen probleem meer zijn…….Veiligheid voor ijdelheid.
Winkelwagen
Geen artikelen

Webshop