Languages:
Netherlands English 
Information
  • F.A.Q.

    The 15 most frequently asked questions about the SC2
  • Sports

    For which sports is the Smartcap suitable?

News
  • 28-11-2016
  • 28-11-2014
  • 28-11-2014
  • 27-01-2014

About Smartcap

F.A.Q.
English text will come soon.
De 15 meest gestelde vragen over de Smartcap SC2
 

Vraag 1. Is de Smartcap veilig?

Een simpel antwoord: het is zeker veiliger dan niets op hebben. De Smartcap biedt bij verschillende sporten een andere mate van veiligheid. Kort samengevat:
- Schaatsen: dé schaatshelm bij uitstek, in een sport zonder helm normeringen
- Watersporten: het alternatief voor de huidige watersporthelmen. De Smartcap heeft de TÜV dempings test gehaald, maar we hebben de officiële keuring nog niet uitgevoerd. Die staat gepland voor later dit jaar
- Skiën en snowboarden: een optie voor wanneer iemand per sé geen gewone helm wilt dragen
 

Vraag 2. In welke kleuren en maten is de SC2 verkrijgbaar?

De SC2 is op dit moment verkrijgbaar in de kleuren Zwart, Navy, Kobalt, Grijs, Khaki, Paars, Wit, Groen, Geel en Camo.

De SC2 is beschikbaar in vier maten. S, M, L en XL. Je kunt aan de hand van onderstaande tabel zien welke maat de klant heeft. De maat bepaal je door de hoofdomtrek te meten rond het voorhoofd en recht naar achteren.
 
S = 49-53 cm
M 54-57 cm
L = 58-60 cm
XL 61-63 cm
 
 

Vraag 3. Hoe zit het met de ventilatie bij de SC2?

De SC2 heeft zeven ventilatieopeningen. Tevens zorgt het ‘kussentjesreliëf’ aan de binnenzijde voor veel luchtstroom.
 

Vraag 4. Is het mogelijk een ondermuts te dragen onder de SC2?

Door de verstelbare straps is het mogelijk een ondermuts te dragen onder de SC2. Bijvoorbeeld wanneer het erg koud is of voor extra comfort wanneer de klant weinig/ geen haar heeft.
 

Vraag 5. Hoe kan ik de oorstukken erop zetten/ eraf halen?

In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk omschreven hoe de klant dit kan doen. In het kort:Verwijder de elastische band van de achterzijde. Haal de opening van de oorstukken door de plastic gesp van de band.
 

Vraag 6. Van welk materiaal is de SC2 gemaakt?

De SC2 bestaat uit 5 lagen, die op elkaar zijn gelijmd en daarna d.m.v. druk en warmte in vorm zijn gebracht. De buitenkant is van slijtvast polyester en de binnenkant van vochtopnemend lycra. Het geheim van de Cap zit hem in de middelste harde kern (tik er maar eens op met de knokkel van je vinger), die de kracht absorbeert in tegenstelling tot het materiaal van een gewone helm. Daarom is de Cap ook buigzaam.
 

Vraag 7. Waarvoor dienen de straps met klittenband?

De straps verbinden de losse onderdelen van de cap met elkaar. Tevens maken zij het mogelijk de pasvorm van de cap aan te passen (groter of kleiner) voor optimaal comfort.
 

Vraag 8. Kan ik een skibril dragen met de SC2?

Het is goed mogelijk een skibril te dragen. De band van de skibril kan aan de achterzijde van de cap worden vastgemaakt.
 

Vraag 9. Wat is de prijs van de SC2?

De verkoopprijs van de SC2 is €79,95 voor alle maten. 
 

Vraag 10. Kan de cap bedrukt worden?

Het is mogelijk de SC2 te bedrukken (bijv. voor een vereniging). Vraag ons om advies om vervorming etc. te voorkomen bij hogere temperaturen tijdens het bedrukken.
 

Vraag 11. Zijn er bijpassende mutsen te verkrijgen voor de SC2?

Wij leveren vanaf najaar 2010 een volledige range mutsen voor boven én onder de Smartcap.
 

Vraag 12. Komt er volgend jaar een nieuw ontwerp?

Nee. Aan deze SC2 is ruim vijf jaar gewerkt, dus voorlopig houden de makers het hierbij.
 

Vraag 13. Voor welke sporten is de SC2 te gebruiken? 

De SC2 is gemaakt voor het gebruik tijdens schaatsen, watersporten en wintersporten (skiën en snowboarden). Echter voldoet hij niet aan alle normeringen die gelden voor deze sporten. 
 

Schaatsen

De Smartcap is ontstaan in 2004 vanwege omdat adequate hoofdbescherming op het ijs niet voorhanden was. Bestaande helmen (fietsen, ijshockey, shorttrack, skiën) voldeden om verschillende redenen niet aan de eisen die schaatsers stelden. De Smartcap voorzag in een lacune. Op de vraag of de helm dan goedgekeurd is volgt de wedervraag: volgens welke norm? Er bestaat geen normering voor helmen voor (het Nederlandse) schaatsen (op de baan, op natuurijs). Op dit moment wordt gekeken door diverse instanties wat/hoe de norm zou kunnen zijn. Wij als Smartcap hebben besloten niet te wachten op de norm en hebben de eerste generatie Smartcap en de SC2 op de markt gebracht. Wij vinden dat de consument uiteindelijk dus zelf beslist. 
 

Waterporten

De Smartcap SC2 haalt (met een ruime marge) de impacttest (TÜV) voor de watersport (EN1385). Dit betekent dat het in principe geschikt is voor waterskiën, wakeboarden, raften, kitesurfen, etc.
 

Skiën en Snowboarden

De Smartcap is een alternatief voor een skihelm op het moment dat een volledige helm niet nodig is op de piste. Ter informatie: er gaan zelfs geluiden op om harde helmen op de piste te verbieden omdat ze vaak meer schade toebrengen dan goed doen (bij een botsing tussen twee sporters). De harde schaal van de skihelm blijkt daarnaast in de praktijk bijna nooit nodig te zijn omdat penetratie nauwelijks voorkomt (zeer scherpe objecten). Ook zorgt de harde schaal voor een stuitereffect op de grond waardoor ook vaak extra schade ontstaat. Wij doen actief mee aan deze discussie die de (25 jaar oude) helmennorm (afkomstig van het motorrijden) kritisch onder de loep neemt.
 

Fietsen

De Smartcap voldoet niet aan de fietsnorm. Wij zien fietsen niet als een toepassing op dit moment. Uiteraard is het aan de gebruiker zelf om te beslissen (tenzij een helm verplicht is zoals bij skatelessen).
 

Vraag 14. Zit er garantie op de Smartcap SC2?

Als bij normaal gebruik onderdelen niet goed blijken te zijn, overmatige slijtage vertonen o.i.d. neem dan contact op met Smartcap.
 

Vraag 15. Moet ik de SC2 vervangen als ik ben gevallen?

Het materiaal heeft een dempende/verende werking dus kan wel wat hebben. Maar onderwerp de SC2 aan een grondig onderzoek wanneer en harde klap wordt gemaakt. Wanneer duidelijk schade zichtbaar is op de helm dan adviseren wij deze te vervangen. Bij twijfel neem contact op met de dealer of Smartcap.
 

Shopping Cart
No items your cart

Webshop